Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как да спрете хъркането и да направите бъбреците по-здрави

Изследователи от Hospital de Cllnicas de Porto Alegre (Бразилия) установили, че хъркането може да се лекува много просто – като се намали солта в менюто

 

хърканеТе доказали, че солта увеличава вероятността от развитието на хронична обструктивна сънна апнея, от която страда всеки 20-и човек в света.

Обструктивната сънна апнея е свиване на горните дихателни пътища по време на сън, в резултат на което се спира за няколко секунди достъпът на въздух в белите дробове. При това настъпва колебание на меките тъкани, което поражда хъркането.

Експертите провели експеримент с пациенти, страдащи от апнея и хъркане. Разделили ги на 3 групи. На едните дали диуретик, на други намалили употребата на сол, а при третата група не променили нищо в начина на живот. В резултат пациентите, които приемали диуретици или се хранели с по-малко сол, започнали по-малко да хъркат.

Причината е, че излишната сол води до натрупването на течности в организма, което по време на сън предизвиква отоци на гърлото и свиване на въздушните проходи. Пикочогонното средство и отказът от сол дават еднакъв ефект – позволяват да се изведат излишните течности от организма

Специалисти от Университета на щата Юта (САЩ) открили начин да облекчат страданията на хора с хронична бъбречна недостатъчност (ХБН). Те съветват болните да заменят в менюто си животинските белтъчини с такива с растителен произход – т.е. да намалят употребата на месо в полза на лещата и соята.

Бъбречната недостатъчност води до натрупване на токсини в кръвта. Благодарение на употребата на растителни белтъци те се образуват в по-малки количества. Експерти наблюдавали 7 години повече от 1000 пациенти с ХБН. Оказало се, че колкото повече растителен белтък присъства в менюто на болните, толкова, по-малка е вероятността от преждевременна смърт от бъбречни заболявания.

Не бива да се забравя обаче, че рязката промяна в начина на хранене няма да доведе до нищо добро. Отказът от животински белтъци трябва да става постепенно, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *