ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доказано: босилекът забавя стареенето!

Босилекът, който се използва в традиционната индийска кухня, заинтригува сериозни фармацевтични компании. Оказва се, че тази популярна подправка забавя процесите на стареене!

bosИзследванията на индийски учени доказват, че босилекът усилва естествената защита срещу свободните радикали – химически вещества, причиняващи окисляване на клетките и разрушаването им. Активността на свободните радикали е свързана с процесите на стареене и образуване на тумори, в частност рак на сърцето, бъбреците и черния дроб. Освен това активността на свободните радикали е пагубна за гените и нервните влакна, информират от medikforum.ru.

Босилекът се използва активно в аюрведическата медицина като средство за възстановяване на силите и подмладяване. Изследователи от колежа Пуни са потвърдили експериментално, че растението има целебни свойства. Благодарение на мощния антиоксидантен ефект организмът става по-силен и издръжлив. Резултатите от това изследване са били представени на Британската фармацевтична конференция в Манчестър. Учените препоръчват да се добавя босилек в разнообразните блюда – той ще им придаде приятен вкус и аромат и ще ги зареди с полезни вещества.

Изследванията засягат един от многобройните видове босилек – т.н. туласи, който има по-жилави листа и по-силен аромат. Този сорт освен това има подчертано обезболяващ ефект. Полезен е за лечението на диабета, защото може да понижава нивото на холестерола и глюкозата в кръвта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *