Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте какви болести ви чакат, ако не се храните здравословно!

Много лесно развиваме лоши хранителни навици, поради забързаното си ежедневие и лесния достъп до преработени храни-боклуци. За съжаление, бедната на хранителни вещества диета може да има много сериозни последици за здравето ни.

Добрата новина е, че винаги можете да подобрите начина си на живот, като започнете да се храните с плодове и зеленчуци, риба, нискомаслени млечни продукти и мононенаситени мазнини. Това ще ви помогне да избегнете лечение от доста неприятни заболявания. Вижте кои!

Прекалена пълнота

Затлъстяването се случва, когато приемате повече калории, отколкото организмът ви има нужда. Тялото съхранява излишните калории под формата на мазнини, които се натрупват с течение на времето. Вида на храната, която ядем, обаче, може да промени това. Консумирането на нездравословни храни с високо съдържание на наситени и транс мазнини, рафинирани зърнени храни и захарни напитки, играе голяма роля при затлъстяването. А диета, състояща се от здравословни храни предотвратява затлъстяването, както и хроничните здравни проблеми, предизвикани от него.

Диабет тип 2

Това е хронично заболяване, което води до високи нива на кръвната захар, поради неспособността на организма да произвежда инсулин. Дългосрочните усложнения, свързани с диабет, водят до здравословни проблеми като слепота, сърдечно-съдови заболявания, бъбречна недостатъчност, ампутации и увреждане на нервите. Неправилното хранене, заедно с наднорменото тегло, увеличават риска от диабет тип 2.

Сърдечно-съдови заболявания

Сърдечно-съдовите заболявания са водеща причина за смърт при хората, които не се хранят здравословно. Преработените боклуци, които някои наричат храна, обикновено са с високо съдържание на натрий, което води до високо кръвно налягане. Те също са с високо съдържание на наситени и ненаситени мазнини, които повишават LDL – лошия холестерол, (който запушва артериите) – и намаляват HDL – добрия холестерол. Добрата новина е, че можете да намалите риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания чрез здравословни промени в начина си на живот, които включват избор на качествена природна храна.

Рак

Лошото хранене е основната причина за туморните заболявания у нас, като 35% от случаите на рак се дължат на консумирането на некачествени храни. Намалете за вас риска да се разболеете от рак, като консумирате храна, богата на витамини, антиоксиданти и минерали. Те премахват вредата от свободните радикали, които се свързват със заболяването от рак. Друга причина, която разболява от рак е тютюнопушенето. И накрая идва стресът. Здравословният начин на живот изключва да сте пушач и включва повече движение на въздух за преодоляване на напрежението.

 

Изберете храни със здравословни мазнини!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *