Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Целебни настойки и компреси при артрит

Понякога облекчението от мъчителните артритни болки идва от неочаквана посока. Дори някоя от следващите рецепти и препоръки да ви изглежда странна, опитайте – може тъкмо тя да се окаже полезна за болните ви стави!

artritЕто какво препоръчва www.web-zdrav.ru при подобни проблеми!

* Разтривка с аналгин. Прави се от 300 г спирт, 10 мл камфоров спирт, 10 мл йод, 10 таблетки аналгин. Всичко се смесва добре и се оставя в тъмно помещение за три пълни седмици. След това може да се използва при разтриване на проблемното място.

* Целебен компрес при артритни болки. Супена лъжица морска сол се разтваря в литър вода. Отделно се вземат 100 мл амоняк и 10 мл камфоров спирт. Спиртната смес се разбърква и се смесва със соления разтвор. При смесването се появяват бели прашинки – разклащаме съда, докато тези частици изчезнат. Тогава мокрим със сместа памучен плат, изцеждаме го добре и го поставяме върху болната става. Отгоре полагаме парче целофан и увиваме с топъл вълнен шал. Целебният компрес при остри състояния може да се прави 2-3 пъти дневно.

* Картофена настойка – варим картофите цели и необелени. Когато са готови, размачкваме ги във водата, където са се варили. Оставяме заготовката да се утаи. На дъното пада нишестето, а на повърхността остава лечебната настойка. Внимателно я отливаме в чиста бутилка и пием от нея три пъти на ден по 1/3 чаша на гладно. Болките намаляват; действа и отслабващо.

* Компреси от зелеви листа с мед. Зелето често се използва в народната медицина за лечение на ставни болки. Избираме голям пресен лист и лекичко го начукваме с дръжката на ножа. После го нагряваме над печката или под топлия кран. Намазваме листа от едната страна с мед и увиваме с него болната става. Отгоре увиваме целофан, прикрепяме с бинт и накрая слагаме топъл шал. 2-3 процедури са достатъчни болката да отшуми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *