Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Липов чай – при какви здравословни проблеми помага?

Липата съдържа ароматно масло, флавоноиди, дъбилни вещества и захар. Има и други компоненти, но основна роля в целебното приложение на растението имат флавоноидите и липовото масло.

Открай време е известно, че липата причинява изпотяване и това помага при лечението на простудни заболявания, описват от web-zdrav.ru. Чаят от липов цвят е класика: той мобилизира защитните сили на организма, а това помага по-бързо да се преодолеят високите температури и да се излекуват простудните заболявания.

липов чай
Полезният липов чай

Особено благотворно липовият чай се отразява на децата. Това не са само наблюдения, а експериментално доказана теза.

Така в една от детските клиники на Чикаго е бил направен експеримент, при който се прилагали алтернативни варианти за лечение на простуди: с антибиотици, със сулфамидни препарати и с комбинация от аспирин и липов чай. Досещате ли се за резултата? Най-бързо и без усложнения прекарвали болестта онези деца, които трябвало да пият липов чай!

Липовият чай е и мощно профилактично средство. Ако усетите, че сте се преохладили, че се прибирате от студа с мокри крака или започва да ви тресе – веднага правете липов чай и се наливайте! Две чаши, които ще изпиете с интервал от 3-4 часа, ще ви помогнат болестта да се размине.

Липовият чай ухае приятно и създава особен уют в помещението, където сме го запарили. Ето как да си го направим: 2 чаени лъжички липов цвят се заливат с четвърт чаша вряща вода. Изчакваме 10 минути, изцеждаме и пием горещ.

Листата на липата също намират приложение в народната медицина. Понякога се използва листна запарка срещу стомашни болки. Кората на дървото съдържа слизести съставки, които също подпомагат лечението на болен стомах.

По-рано се е смятало, че прекалено честата употреба на липов чай е вредна за сърцето. Ако потогонният ефект на липовия чай изтощава и изпитвате сърдечни смущения – разредете приложението му или направете пауза.

Витамин С + Цинк
Витамин C + Цинк – мощна защита в условията на грипна епидемия и Коронавирус COVID-19

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *