Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви са полезните свойства на липата?

Липовият чай е първото, за което се сещаме при простуда, кашлица, висока температура.

lipa-chai-bЛиповият цвят е богат на флавоноиди, фитонциди, ефирни масла. Цветовете съдържат още дъбилни вещества и витамин С.
Истинска аптека! Благодарение на състава си липовият цвят има антиоксидантно, противовъзпалително, антихистаминово действие. Прилага се също като бактерицид и антисептик, изреждат от narodnue-sredstva.ru. Липата има пикочогонно действие и това я прави добро средство за отслабване, за лечение на бъбречни заболявания и нарушена обмяна. Силният аромат на липата успокоява и е в състояние да тушира неврози и стресоподобни състояния.

Практиката показва, че чаят от липов цвят помага по-лесно да се справим с простуда и грип – той смъква температурата и премахва симптомите на интоксикацията. Ако ви мъчи безсъние – достатъчно е да си запарите липов цвят и всяка вечер да изпивате по една чаша.

Ето още случаи, при които липата помага: при главоболие, мигрена, световъртеж и невралгии. Доказано е още, че липовият цвят нормализира кръвното налягане, като го смъква до здравословни граници. Балансира сърдечния ритъм и е добро средство за предпазване от аритмия.

Тази истинска панацея е добър помощник и на жените в менопауза: чаят от липа помага по-спокойно да се преживее неприятната симптоматика, свързана с хормоналните промени. Вълшебно е въздействието на липата при всякакви видове кашлици, при бронхит и трахеит.

Има още: при разстройство, жлъчни заболявания, стомашни болки чаят от липа помага нещата да се неутрализират. Липата увеличава секрецията на стомашен сок и регулира продукцията и движението на жлъчните сокове.
Последно: оказва се, че липовият цвят съдържа фитохормони с подмладяващо действие. С тяхна помощ от тялото се изтеглят излишните течности и се редуцира целулитът.

спонди гард гел
СПОНДИ ГАРД помага при шипове

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *