Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Етерични масла връщат силата в уморените крака

Една от ефикасните рецепти за уморени крака след работа е да ги накиснете за десетина минути в топла вода с шепа морска сол

 

меки пети

Към нея може да добавите 50 г липов цвят или маточина. След това ги масажирайте с овлажняващ крем. Редувайте кръговите движения с прекарване на палеца по извивката на ходилото, като се натиска колкото се може по-силно. Така се стимулира кръвообращението на краката и в края на деня те ще станат свежи като сутрешни. Може да направите и плитка ароматна вана с 6 капки евкалиптово масло (действа антисептично и дезодориращо) и 6 капки розмариново масло (антисептично и подхранващо при мазна, нечиста или проблемна кожа), както е правила Клеопатра преди среща с Марк Антоний. Ако не разполагате с етерични масла, „сгответе“ силна запарка от мента или лайка, като пуснете 4 пликчета чай в 2 чаши вряща вода. След това я изсипете в 3 л топла вода и натопете краката си в нея за 5-10 минути. Така кожата ви ще се напои с благоуханни билки. Изплакнете ходилата, редувайки топъл и студен душ. Ако страдате от диабет или нарушено кръвообращение, не излагайте краката си на прекалено ниски и високи температури. Усещате ли кожата възпалена, правете бани с отвара от лайка, полски цветя, борови иглички или смрадлика, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *