Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справим с махмурлука пред идващите празници

Коледните и новогодишните празници наближават, а с тях и събиранията, на които не s липсва алкохол. Последствията често са тежки…

махмурлук, кудзу корен, алкохолизъм

Уж нямаме наме­рение да прекаля­ваме, но вечерта е толкова весела, компанията – приятна. Една чаша вино, по­сле втора, трета… На сутринта става зле – главоболие, жажда, гадене и какво ли още не… Това е махмурлукът.

 

Алкохолът действа окис­ляващо и дехидратиращо, приемането на много въгле­хидрати (например бира) при­чинява набъбване на тъкани­те, задръстване на лимфния поток. Оттук главоболието и гаденето. Черният дроб ра­боти усилено, за да разгради отровите. При жените е още по-трудно, защото им липсва важен ензим. Ето какво може да ни помогне:

 

Преди партито

Добре е да хапнем повечко мазна храна, за да се забави резорбцията на алкохола от кръвта. За да предотвратим обезводняването, е добре да пием много минерална вода. Няма да е зле да оставим ци­гарите.

По време на партито

Трябва да избягваме сладките напитки и коктейлите! По-до­бре сухо шампанско, отколко­то ликьори. Има две правила. Колкото по-качествено е пи­тието, толкова по-малко ще страдаме на другия ден. След всяка чаша алкохол е добре да изпиваме чаша вода. И да хапваме мезе. Преди лягане да изпием още веднъж чаша вода и един аспирин.

Закуска след дългата нощ

Непременно, и то богата! Прясно изцеден портокалов сок, леки омлети, салата, пилешки бульон, плодови салати – всичко, което е богато на пълноценни белтъ­чини и аминокиселини, в ком­бинация с витамини С и В. Не се препоръчва да се пие много кафе. Опитайте зелев сок или шкембе чорба. Те съдържат белтъчини, стимулиращи имунната система, които същевременно активират черния дроб. Помагай таблетка калций в чаша мляко.

Почивка

Дългото спане не се препоръчва, по-добре да излезем на разходка на чист въздух. По възможност да на правим и парна баня, която да активира кръвообращението и обмяната на веществата.

 

НАЙ-ДОБРОТО ЛЕКАРСТВО СРЕЩУ МАХМУРЛУК Е КУДЗУ КОРЕН!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *