Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо жените обичат сладко?

Питали ли сте се защо жените така залитат по бонбони, сладолед и изобщо – по всякакви сладки неща?

koleda-koledni-sladki-jena_114c2f0bffОказва се – в организма на повечето жени има ген, който прави определени продукти неистово желани. Учени от Монреал вече го нарекоха “ген на сладостта” и алармираха, че наличието му е свързано с рисковете на затлъстяването. Заради него някои сладки продукти като сладолед и шоколад стават още по-приятни на вкус, отколкото са в действителност. Жените, които имат въпросния ген, почти не могат да устоят на сладката тяга – биология!

Така се стига и до предположението, че някои жени са генетично предразположени към затлъстяване. То се развива при тях не само под влияние на външния стрес и емоционалния дисбаланс.

Жертвите на затлъстяването са едва ли не обвинявани, че не могат да сдържат страстта си към висококалорийните продукти, отчитат от medikforum.ru. Но въпросната страст може да е причинена от генетична вариация, регулираща производството на хормона на удоволствието допамин. В хода на канадското изследване били наблюдавани 150 деца на възраст около 4 години. На всички тях било предложено сами да си изберат закуски, като предложенията включвали сладости и здравословни продукти. Впоследствие се оказало, че сладкото са предпочели онези деца, които притежават споменатата генетична вариация. Учените изчислили какво ще е теглото на всяко дете след две години, като взели предвид хранителните предпочитания и генетичните му дадености. Това изследване на практика позволява предварително да се определи кои подрастващи ще имат проблеми с килограмите – и с тях да се прави подходяща профилактика.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *