ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво е липом? Опасно ли е?

Липомът е доброкачествено образувание от мастна тъкан

 

липом

Той се среща по-често при жени на възраст между 30 и 50 години. Размерите варират от микроскопични до гигантски (могат да достигнат до няколко килограма). Локализират се главно на онези места, където има подкожна мастна тъкан: в коремната кухина и храносмилателния тракт.

Липомите не са опасни, но лекарите съветват винаги когато напипвате каквото и да е (под)кожно образувание, да потърсите консултация с хирург. Има твърде много опасни „двойници“ на липомите с подобна на тяхната локализация. Най-точен метод за диагностика е компютърната томография, при която мастната тъкан ясно се диференцира.

Лечението се извършва се от хирург в амбулаторни
или клинични условия в зависимост от големината и мястото на липома. Съществува и нехирургически начин за премахване – инжекционна липолиза, при която се въвежда медицински коктейл, разграждащ натрупаните мастни тъкани. Това става чрез множество убождания с тънки игли, като болката е минимална. Възможно е 2-3 дни третираната зона да е леко подута. Терапията отнема 5-10 минути, но е необходимо да се проведат 2-4 сеанса с 8-седмичен интервал, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *