ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какви опасности крие напълняването в средна възраст?

Хората, достигнали средна възраст, трябва да са много стриктни в контрола на теглото си. Допълнително набраните килограми в този момент вещаят старческо слабоумие в бъдеще!

kilaСпециалисти от изследователската група Kaiser Permanente от Фресно, Калифорния твърдят, че хората, които напълняват в средна възраст, рискуват да получат деменция към 70-те. Пълнотата в средата на живота е опасна за работата на мозъка, смятат американските невролози. Колкото по-възрастен става един човек, толкова по-малка е мускулната маса и костите са по-слаби. Уседналият живот непоправимо уврежда здравето на мозъка, коментират от medikforum.ru.

Специалистите са взели предвид при обобщенията си такива фактори като индекса на телесната маса, обиколката на талията и когнитивните навици. За това, че съществува връзка между наднормената пълнота и влошаването на познавателните способности, учените говорят сериозно за първи път. По-рано в други изследвания е доказано, че натрупването на наднормени килограми увеличава риска от исхемична болест на сърцето, инсулт, диабет, метаболични дисфункции.

В изследването са били включени над 6 000 човека на възраст 40-45 години, които учените наблюдавали продължително време. Наблюденията върху здравето им доказали, че появата на коремни тлъстини след 40-годишна възраст повишава 2-3 пъти риска от слабоумие в бъдеще. Хроничното затлъстяване вещае деменция с 80% по-сигурен риск.
Особено опасно е това, че наднормената мастна тъкан в областта на корема започва да влияе негативно на мозъка още преди да се проявят първите симптоми на слабоумието.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *