Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Яжте зелени плодове и зеленчуци всеки ден!

Медици от Тексаския университет твърдят, че трябва да включваме във всекидневните си хранения повече плодове и зеленчуци със зелен цвят. Защо?

greenЗелените зеленчуци и плодове трябва да се увеличат като присъствие в менюто ни именно през тези месеци, отбелязват от medikforum.ru. Сега организмът се нуждае от по-стабилна поддръжка. Именно зелените плодове съдържат най-много витамини и полезни за здравето вещества.

Шампион в зеления списък е авокадото. То ни дава богатство от мононенаситени мазнини, съдействащи за понижението на холстерина в кръвта. Съдържа също витамин Е и естествения антиоксидант лутеин, изключително важен за зрението. Следва броколи – особенно ценно със способността си да потиска растежа на раковите клетки. Споменава се и брюкселското зеле, което съдържа фитохимикали с антираков ефект и е чудесен източник на витамини С, А и калий.

Ако тези по-специални зелеви видове са трудно достъпни – върши работа обикновеното бяло зеле. То не ни товари с калории, а в същото време зарежда с много витамини К, С и бета каротин.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *