БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Характерът ни разболява

Представяме ви най-често срещаните психотипове и типичните за тях здравословни оплак­вания, обобщени от изтъкна­ти световни специалисти.

Най-често се срещат 5 ос­новни психотипа: параноен, епилептоиден, хистероиден, шизоиден и хиперактивен.

Те нямат нищо общо със заболя­ванията параноя, епилепсия, истерия и шизофрения. Става дума само за термини, приети в науката за определяне осо­беностите на личността.

Т.нар. параноици

Такива хора са например работохолиците. Те притежават огромна енергия и могат да работят от сутрин до вечер. Стремежът към доминиране, напредъкът в кариерата, общу­ването с другите под формата на молби, изисквания, инструк­ции и заповеди са отличител­ните черти на този тип хора. Те често превръщат жилищата си в място за работа.

Този начин на живот рано или късно предизвиква откло­нения – неврастения или чести изблици на гняв. Храненето при тези хора обикновено е нездравословно – суха храна, ядене „между другото“, вечеря късно през нощта. И ако на по-млада възраст инсултите и инфарктите не са толкова вероятни, проблемите със стомашно-чревния тракт са често срещани (язва, колит, гастрит). В по-напреднала възраст тези хора често страдат от атеросклероза на съдовете на главния мозък (свързана с риска от инсулти) и исхемична болест на сърцето (водеща до инфаркти) поради не­правилното хранене, т.е. прекомерната употреба на месо, захар, сол, подправки и тестени изделия. Отрица­телен фактор е и недостигът от движение – те седят мно­го, работят, пишат и т.н.

Т. нар. епилептици

Това е най-разпространеният сред мъжете психотип. Такъв мъж е надежден, грижовен, обича дома и семейството и въпреки обичайната си сдър­жаност често е склонен към изблици на злоба, гняв и уп­реци по адрес на близките. Той постоянно е натоварен с различни дела и лични преживявания, а това увеличава риска от ранна хипертония и исхемична болест на сърце­то, съответно – от инсулт и инфаркт. Този тип хора не се грижат добре за здравето си и търсят лекар при конкретен проблем или под чужд натиск. Те не са фенове на физически­те натоварвания. Хранят се редовно, 3-4 пъти дневно. За­това като правило нямат стомашно-чревни проблеми.

Вижте и другите три типа характери

ТУК

 

 

Пропуснатата закуска вещае инфаркт!

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *