Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Типът характер предразполага към някои заболявания

Как ни хващат боле­стите? И защо оп­ределени хора? Това зависи от характера ни, твърдят амери­кански специалисти.

Т.нар.хистерици

Тези хора се стараят всяка тяхна постъпка да бъде обект на внимание. Ако няма кой да ги оцени, те са готови да почакат. Този тип личности обичат крайните емоции – при тях границата от плача до смеха е малка. Повече от плача обичат само почивката. Тогава забравят за работата си, за всичките си задълже­ния, а ако има празник, те са в центъра на тържеството. Нощният живот (късното ходене на гости, посещава­нето на клубове и дискотеки) прилягат на хистероидния манталитет. Такива хора се хранят набързо, най-често със суха, пикантна или пържена храна, и въпреки че обичат деликатесите, не са придирчиви към яденето.

Жените са склонни към напълняване и съответно към спаз­ването на строги диети (но много бързо се отказват от тях).

За хистериците са характерни заболявания, свързани със стомашно-чревния тракт, сърдечносъдовата система, захарен диабет, проблеми със задстомашната жлеза, черния дроб, бъбреците и нервната система. Психиката на такива хора ги подтиква да използват всяка болест като вид демон­страция за това колко зле се чувстват, стараейки се да из­влекат полза за себе си и така да получат удовлетворение от вниманието на другите.

Т.нар. шизофреници

Това е типът на т.нар.„учени сухари“. Списъкът със заболя­ванията, характерни за него, е. дълъг: късогледство, астигматизъм, неправилна захапка, дюстабан, лоша кожа, слабост, вегетативносъдова дистония и т.н. Не са малко и техните те­лесни несъвършенства: плоски седалищни части, отпуснати гърди, прегърбеност, пръсти с удебелени стави. А всичко това в психологически план способства за формирането на комплекса за малоценност.

Тези хора не са капризни към храната и не обръщат особе­но внимание на нейния вкус (нали тя не е духовна храна). Ако са самотни, предпочитат сухата храна. Съответно често страдат от гастрит или колит. Предпочитат самотата, като обясняват това с възможност­та добре да се съсредоточават. Те обичат да общуват, но не и да се доверяват на другите. По-често страдат от отпадналост, нарушения в съня, раздразни­телност, главоболие и хипохондрична невроза (смятат, че са тежко болни и постоянно се преглеждат при различни специалисти).

Т.нар. хиперактивни

Както подсказва и название­то, те са най-често в припов­дигнато настроение – весели, щастливи и безгрижни. Хар­чат парите си „през пръсти“, бързо сменят приятели и партньори. Лесно се сприя­теляват с другите психотипове, но изпитват непрекъсната нужда от поощрение. Спят или малко или твърде много. Сънят им е дълбок, а хърка­нето се появява още на млади години. Този тип хора обичат кулинарията и специалитети­те, включително алкохола – затова обикновено страдат от гастрити и затлъстяване. Заради лекотата, с която хиперактивният тип хора сменят интимните си партньори, те нерядко стават жертва и на заболявания, предавани по полов път.

 

Вижте и другите два типа характери

ТУК

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *