Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Овладей страха, стани господар на живота си

От какво ли не се страхува човек: паяци, земни червеи, числото тринадесет или червен плат

 

страх

Срещат се дори хора, които се страхуват от наслаждения!?

На теория страхът е доста полезен, тъй като ни помага да избягваме опасните ситуации – той ни предпазва да докоснем нажежен котлон например. Но не всичко е така просто и еднозначно… В Ню Йорк рухнаха два небостъргача, стотици милиони хора по целия свят изпаднаха в състояние на безумен, всепоглъщащ ужас. Каква полза носи този страх? Кара ни да строим скривалища? Не…

Какво да кажем за страха от числата: много хора изпадат в паника само при споменаването на дяволската дузина или „числото на дявола“

Животното, за разлика от човека, може да преживява страх само от реални стимули. Заекът се страхува от лисицата, но няма да побегне, ако не я види наблизо. Той не може да си помисли: „Ами ако тя се появи изневиделица отнякъде? Ами ако се е скрила някъде?“. Заекът не е способен да предполага и затова безгрижно си гризе зелето. Докато не чуе подозрителен шум.

Човекът, като най-умен на земята, е способен не само да реагира на опасните стимули, но и да направи предположение за тях, дори когато те липсват. Това също може да бъде полезно. Например разхождате се нощем из града и смятате да завиете в тъмна уличка. Бедният заек отдавна би станал жертва на уличен произвол, а разумният човек вижда, чува и чувства не особено добре, но затова пък може да прави прогноза и да предприеме необходимите мерки.

И ако кажем, че страхът е спасил живота на милиони, това изобщо няма да е преувеличено.

Но, от друга страна, ако човек може да предполага, че го дебне някаква заплаха, то той е способен да предположи абсолютно всичко: от нападение на дома му от бандити до нашествие на извънземни, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *