ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вижте кои са цветовете на здравето!

zelenchuciРазличните цветове плодове и зеленчуци действат при различни здравословни проблеми и предпазват от точно определен тип заболявания. Ето кои са цветовете на здравето:

Червеният цвят – защитава от рак на гърдата

В „червената“ група са доматите, динята, червените ябълки, розовият грейпфрут. Те съдържат ликопен – фитохимикал, който спасява тялото от свободните радикали, които вредят изключително много на здравето. Тези храни защитават от рак на гърдата, простата, сърдечни и белодробни проблеми.

Зеленият цвят – предпазва от перде на очите

В „зелената“ група са брюкселското зеле, спанакът, грахът, броколите, авокадото, зелето, къдравото зеле и ряпата. Те съдържат вещества, които предпазват от развитие на перде на очите. Освен това намаляват вредното въздействие на токсините.

Жълто-оранжево – подобрява зрението и състоянието на кожата

В жълто-оранжевите плодове – портокали, моркови, пъпеши, манго, папая, кайсии, тиква, ананас, сладки картофи, мандарини, праскови, нектарини, се съдържа алфа каротин в големи количества. Това вещество помага за намаляване на риска от ракови заболявания, подобрява зрението и състоянието на кожата.

Червено-лилаво – защитава от сърдечни проблеми

В тази група са сливите, ягодите, синьото грозде, цвеклото и патладжаните. Те са много мощни антиоксиданти и защитават от сърдечно-съдови проблеми.

Бял – дейтва против тумори

В „бялата група“ попадат: пресен лук, чесън, праз, картофи, целина, круши, цикория, карфиол. Съдържат алицин, който действа против тумори.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *