ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на астма с орехов мед

Този цяр може да се приготви само в началото на лятото, когато орехите още са зелени и ядката не е втвърдена. Трябва да се следи развитието на плода и в момента, когато вътре в зеленото топче се оформят “кутийки” с жълто-зелена течност, да се наберат килограм и 200 грама орехчета.

medОреховата маса се измива и подсушава, после се насипва в голям буркан. Прибавят се 3 килограма от първия пролетен мед, събран през същата година – трябва да е течен, отбелязват от www.webzdrav.ru. Сместа се поставя в хладилник за две седмици, като всеки ден се разбърква с чиста суха лъжица.

След две седмици продуктът се прецежда и орехчетата се смилат с мелничка за месо, а сетне се разбиват на пяна с блендер. Тази част от нашето лекарство се смесва с прецедения мед. Полученото количество се насипва в сухи буркани с капачка и се поставя отново в хладилника.

Лечебната процедура изисква от ореховия мед да се взема една супена лъжица сутрин на гладно и една – вечер преди лягане. Продуктът е добър и за деца, като вместо супена лъжица мярката се следи с чаена.

Ако тази доза ви се струва прекалено голяма, може да се направи наполовина, като се спази пропорцията.
Ореховият мед е действено средство, което облекчава астматичните симптоми. Прилага се и при упорити кашлици, също действа прочистващо и успокояващо.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *