ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Мръсният въздух ни разболява най-лошо

Замърсяващите вещества във въздуха еднозначно причиняват рак. Това обобщиха експертите на Световната здравна организация; замърсеният въздух е включен в списъка на най-разпространените фактори на околната среда, причиняващи рак.

rak na belite drobove 7В частност – мръсният въздух причинява рак на белите дробове, отбелязват от meddaily.ru. Източник на замърсяването са машините, електростанциите, емисиите, свързани с промишлеността и селското стопанство, отоплителните системи в бита. Според Световната здравна организация правителствата на всички страни трябва спешно да вземат извънредни мерки по въпроса.

Международната агенция по изследване на рака приравни замърсяването на въздуха към тютюна, слънчевото лъчение и плутония. Лекарите са наясно: замърсяването причинява болести на сърцето и белите дробове. Сега вече нещата се изясняват още по-точно: става дума за рак. По последни данни в целия свят замърсеният въздух е провокирал над 223 000 доказани смъртни случаи от рак на белите дробове.

Повече от половината от тези случаи се падат на Китай и страните от Югоизточна Азия. Например стремителната индустриализация “награди” Пекин и други големи градове с тежък, отровен смог. Вече има и хипотези, че зачестилите случаи на рак на пикочния мехур също са свързани със замърсения въздух.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *