ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои са главните причини за закъснението на месечния цикъл?

Разбира се, първото, за което си мислят всички жени, когато цикълът им закъснее, е бременност

 

месечен цикъл закъснение

Когато си правите тест, имайте предвид, че чувствителността на тестовете е различна и е възможно при наличие на бременност да се отчете отрицателен резултат. Затова е необходимо да направите тест няколко пъти с интервали от 3-5 дни. И на всяка цена отидете на лекар. Когато бременност е изключена, възможните причини за закъснение на менструацията са няколко:

Стрес, нерви

Ако постоянно сте подложени на силно напрежение, менструацията може да се забави или дори да спре. Забавяния много често се наблюдават при студентки в сесия, бизнес дами на висок пост и даже преди сватба. За да поставите ситуацията под контрол, просто гледайте философски на живота и се наспивайте добре. Ако е необходимо, посетете психотерапевт.

Влияние на теглото, Известно е, че рязката загуба на килограми може временно да прекрати цикъла. Обяснението е дефицит на естроген и прогестерон. Лекарите алармират, че строгите диети може да лишат жената от способност да зачене за доста години.

Натоварване, болести. При тежка физическа работа и активно спортуване в женския организъм се увеличава нивото на тестостерон, което влияе на цикъла. Върху баланса на хормоните се отразяват и заболяванията на черния дроб, хроничните проблеми с яйчниците и матката. Рязката смяна на климата също може да доведе до отклонения.

Лекарства. Върху стабилността на цикъла влияе безконтролният прием на антидепресанти, диуретици и противоязвени средства. Ако сте принудени редовно да приемате медикаменти, обсъдете ситуацията с гинеколог, пише списание „За жената”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *