Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Глутенът е истинския виновник за влошеното здраве на човечеството

Знаете ли, че две филийки пълнозърнест хляб вдигат кръвната ни захар повече от две лъжици захар?

 

глутен

И че вездесъщият гликемичен индекс на този уж здравословен продукт е по-висок, отколкото на шоколадов десерт? Не, няма грешка, наистина е така. Американският кардиолог д-р Уилям Дейвис го доказва с конкретни научни изследвания в книгата си „Пшеницата – маскираният убиец“. В нея това е само един от стотиците шокиращи факти за храната на съвременния човек.

Все по-бързото нарастване на алергичните реакции към глутен провокират учения да се замисли за причините хлябът наш насъщни да се превръща от основно средство за препитание в причинител на редица заболявания и в основен виновник за затлъстяването. Оказва се, че проблемът е в пшеницата и другите зърнени култури, от които месим хляба си, които се добавят в готовите сосове и колбаси. А те са преди всичко генно модифицирани.

Глутенът е белтъкът в зърното, който прави възможно месенето на тестото, разточването му, оформянето му като хляб, козунак или кроасан. По принцип белтъчините би трябвало да са единствената полезна съставка на зърното.

Преди да напише книгата си, д-р Дейвис подлага на безглутеновата диета 2000 свои пациенти и така стига до революционното откритие: не мазнините, нито захарта и застоялият ни начин на живот са причина за превърналото се в епидемия затлъстяване. Истинският враг е пшеницата. При изследванията си той стига и до още по-шокиращи факти за отрицателното влияние на тези продукти върху мозъка, състоянието на кожата, очите… И предупреждава да търсим глутен навсякъде, където не трябва. Например в бира, кафе с ароматизатори, кетчуп, соев сос, всякакви видове мюсли, енергийни напитки, протеинови и хранителни заместители, изкуствени ароматизатори и оцветители, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *