Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Всеки пети не си мие ръцете след WC-то: срамота!

Всеки пети човек “забравя” да си измие ръцете, след като е ходил в тоалетната. 10% само символично си изплакват пръстите, а 40% се измиват за по-малко от половин минута!

zashto-da-miem-rycete-si-sled-toaletna_2595Такива резултати огласиха изследователи по темата от Великобритания. Медиците препоръчват ръцете да се мият 8-10 пъти на ден, но повечето англичани се сещат за това само по 3 до 5 пъти.

Разбира се – мъжете са по-големите мърльовци, отчитат от meddaily.ru. Те използват сапун два пъти по-рядко от жените. В същото време всеки десети говори, че избягва обществения транспорт заради опасността да пипне някаква инфекция от гъмжащите микроби. Хората буквално се страхуват от обществените тоалетни, от дръжките на вратите им и от ръчките и копчетата за пускане на водата от казанчето.

Всичко това не пречи на 10% от офисните работници да киснат във WC-то с мобилните си телефони и да сърфират в интернет. 5% пък влизат в малката стаичка с различни документи. Ясно е, че това повишава риска от разпространение на патогенни микроби. Патогенът ешерихия коли например е откриван върху кубчета лед и върху съвсем нови пазарни чантички в супермаркета.

Специалистите съветват ръцете да се мият непременно със сапун, не по-малко от 20 секунди. Добре е също да се използват антибактериални гелове.
Средностатистическият човек носи върху ръцете си над 10 милиона бактерии, част от които могат сериозно да го разболеят. Ето защо хигиената е толкова важна!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *