Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Митове и истини за стареенето

стареене

Да пием зелен чай, да не вечеряме или да вземаме хормони? Има много съвети, с които да забавим стареенето. Ето верните отговори на въпросите, които често си задаваме.

  • Плодовете и зеленчуците ни поддържат оглади и във форма. Вярно ли е?

Съвсем вярно. Здравословната храна и начин на живот (без цигари, малко алкохол, редовно движение и разтоварване, достатъчно сън) са основата за дълъг живот. Витамините С и Е(съдържат се най-много в киви, цитрусови плодове, чушки, зеле) унищожават свободните радикали, предпазват клетките и разхубавяват кожата ни.

Доматите също подмладяват, въз основа на съдържащия се в тях ликопен. Той не само улавя свободните радикали, но и подсилва защитата на кожата ни от UV лъчите. Ако сте изложена на стрес или пушите, имате нужда от повече витамин С (150мг). Използвайте също така повече растителни мазнини с високо съдържание на витамин Е – например соево или слънчогледово олио.

  • Ако спортуваме, остаряваме по-бавно. Вярно ли е?

Разбира се. Движението – преди всичко спортът за издръжливост като бягане, гребане или каране на колело, мобилизира целия организъм и го зарежда с кислород. Клетките се активират, деленето им върви на пълни обороти. Видимият резултат са розо­вите бузи и здравата съедини­телна тъкан. Тренировките на мускулите стимулират освен това продукцията на хормони и обмяната на веществата. По този начин токсините бързо се изхвърлят от тялото.

  • Ако изключим вечерята от менюто си, ще се подмладим. Вярно ли e?

Не само че може да влошим значително качеството на живота си, но и няма ни­какви сериозни проучвания, които да потвърждават тази теза. Изследвания при жи­вотни обаче показват, че намаляването на дневна­та доза калории с около една трета наистина забавя стареенето на клетките. Все още не е ясно дали това важи и при хората.

 

 

Безценните съвети на лечителя Мермерски за здраве и красота

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *