Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои всекидневни продукти са токсични?

Учени от Научния център за обществени интереси в САЩ заявиха, че част от продуктите за всекидневно хранене таят опасни токсини и е най-добре да се откажем от тях. Всички обаче знаят, че това е невъзможно!

egsКупувайки си полезни продукти за здравословно хранене, хората доста често стават тяхна жертва, арармират от medikforum.ru. Съществува и списък на потенциално опасните храни.

На първо място сред тях са листните зеленчуци, следвани от яйцата, картофите, стридите, доматите и ягодите, кашкавалът и сладоледите. Употребата им е в състояние да причини стотици заболявания.

Ясно е, че не са виновни храните сами по себе си, а микрофлората, която поемаме чрез тях – всякакви норовируси, салмонелози и ешерихия коли. Част от патогенните микроорганизми ни връхлитат, тъй като ги поемаме със сурови храни. Други са устойчиви на топлинна обработка и също са в състояние сериозно да ни навредят. Например яденето на блюда от сурова риба – суши, ни застрашава със скомбротоксини. Но те си остават в рибния продукт и при опушване, солене и варене.

Като първа предпазна мярка лекарите съветват да не се яде полусурова или сурова храна, която не е направена вкъщи и не е известно при какви хигиенни условия точно е била приготвена. Вредните вещества могат да бъдат също резултат от неправилно съхранение в магазина, ресторанта или дори у дома. Или ако приготвянето на едно блюдо е дело на човек със съмнителна хигиена.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *