Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шоколадът може да ни направи дълголетници

Ако искате да отслабнете – внимавайте с храната, но от шоколада няма смисъл да се отказвате. Науката окончателно реши, че хората, които си похапват от любимото лакомство, при желание могат успешно да отслабнат.

shokТрудно може да се измисли по-абсурден съвет към отслабващия от този – да не спира шоколада. Но се оказва, че колкото по-заинатено зацикляме на отказа от всичко, толкова по-сигурно е, че няма да издържим, отбелязват от medikforum.ru. Освен това шоколадът всъщност е полезен и удължава живота, ако е в разумни количества.

Британски социолози са анкетирали няколко хиляди жени и мъже, които са правили опити да отслабнат, спазвайки някаква диета. Изяснило се, че онези от тях, които не са оставили шоколада, са успели да постигнат успех. 86% от любителите на шоколада се разделили с излишните килограми, при това без да спират да се глезят с шоколад. В 91% от случаите те дори похапвали същото количество, което и преди да започнат диета.

В същото време крайните отслабващи, които си забранили да мислят за шоколад, се провалили в опитите си за редукция в 65% от случаите. Учените са на мнение, че това е заради погрешно формулираните правила на програмите: хората се опитват да се откажат от любимите храни, считайки ги причина за напълняването си. Но по този начин те сами се подлагат на жестока преса и в крайна сметка нарушават ограниченията, натъпквайки се с шоколад до насита при първа възможност.
Наскоро екип от Харвард установи, че хората над 65 години, които ядат шоколад умерено, да кажем три пъти в месеца, живеят една година по-дълго от връстниците си, които нямат афинитет към лакомството.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *