ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Помощ! Имам гъбички по краката!

Отмина летният сезон, през който гъбичките по краката не виреят заради благоприятното въздействие на слънцето, сухия въздух и морската вода

 

гъбички

С обуването на чорапи и затворени обувки те отново плъзват по кожата на краката и ноктите. Почти всеки четвърти човек страда от този неприятен проблем – гъбичките причиняват лоша миризма, парене и сърбеж. Те са заразни и се лекуват трудно, защото се хранят от ноктите и от роговия слой на епидермиса. Най-предразположени са хората, страдащи от диабет, плоскостъпие и хронични заболявания, както и онези, които носят тесни, обувки.

Гъбичките са микроорганизми, които виреят на влажни места. Затова заразяването с тях става най-лесно в банята, около басейни и сауни. А също и при понижена лична хигиена и ползване на общи вещи (обувки, дрехи, гъба за къпане) с човек, които има гъбички. В детска възраст (от 4-5 години) те се настаняват в областта на петите и свода на стъпалото, а в зряла атакуват ноктите.

Ако отново гъбичките са започнали да ви мъчат, избягвайте да носите чорапи от изкуствени материи. Предпочитайте естествените тъкани, тъй като добре абсорбират влагата. Избирайте проветриви обувки. Два пъти дневно мийте краката, като старателно подсушавате кожата между пръстите. Веднъж седмично ги накисвайте в топла вода. Когато ноктите омекнат, почистете добре под тях и ги изрежете. Ако е засегната по-малко от половината нокътна плочка, локалното лечение ще даде добри резултати. От аптеката може да се снабдите без рецепта с противогъбични препарати под формата на мехлеми, телове, спрейове, лакове.

В случай че сте решили кардинално да решите проблема, може да се подложите на лазерно лечение. То е бързо, безболезнено и неинвазивно. Необходимо е да проведете серия от процедури (8-10), като всяка отнема около 10-ина минути. Често още след първата се наблюдава ефект. Интервалът между отделните терапевтични сеанси варира от седмица до месец. Крайният резултат от лечението идва най-бързо след половин година. При по-тежки случаи лазерът се съчетава с приемане на медикаменти, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 6 до “Помощ! Имам гъбички по краката!

  1. Невена Коцева каза:

    Пробвайте Диана, на мен ми помогна. Имах гъбички по ноктите на ръцете, бяха удебелени и грапави, след като ги третирах с чаено дърво спокойно си показвам ръцете.

  2. Диана Попова каза:

    От години ме тормозят обриви по ръцете. Лекарите не ми помагат, казват че е на нервна почва. Дали ще ме облекчи чаеното дърво?

  3. Петра Бобева каза:

    Чувала съм, че чаеното дърво помага при акне,но не знаех че действа и при проблеми с гъбичките. Благодаря за информацията

  4. Цеца Минева каза:

    Много е ефикасно. Години наред се борих с този проблем, докато не открих маслото от чаено дърво. Вече нямам неприятни аромати и сърбежи!!!

  5. Петра Бобева каза:

    Чувала съм, че чаеното дърво помага при акне,но не знаех че действа и при проблеми с гъбичките. Благодаря за информацията.

  6. Яна Петрова каза:

    Лечението с лазер е добро, но не всеки може да отдели време и пари, затова ви предлагам един достъпен и проверен начин. Ползвайте чаено дърво.Има голямо приложение и ефекта е добър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *