Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои храни могат да бъдат с ГМО?

Генетично модифицирани организми са такива, които имат променен геном с помощта на генно инженерство.

Обикновено тази промяна се прави от производителите, за да прибавят нови качества на тези организми, които те считат полезни за хората.

Както казват много хора – с какво ли не се тровим: замърсена околна среда, всякакви лекарства за какво ли не лечение, че то да не би само храните с ГМО да са вредни. Е, ние няма да ви агитираме дали да ползвате или не такива храни – това е ваш избор (не са задължителни като ваксините, все пак), но ние ще ви информираме кои са тези храни.

Рапица

Това растение в много голяма степен произхожда от генетично модифицирани семена. Рапичното масло е техническо масло, което съдържа ерукова киселина. Тази киселина въобще не ви трябва да поглъщате! Някои публикации сочат, че „новите” сортове рапица са освободени от ерукова киселина, но това пак говори за ГМО. Рапичното масло е значително по-евтино от останалите масла, поради което производителите на преработени храни го включват в широка гама от продукти от закуски до замразени вечери, шоколад, чипс, маргарин, майонеза, че дори и в бебешката храна. Проверявайте етикетите на храните дали съдържат рапично масло, защото, подобно на живака и флуорида, то не може да се извежда от организма.

Царевица

Повече от 60 на сто от царевицата, отглеждана в САЩ идва от генетично модифицирано семе. С други думи, има голям шанс продуктът, който купувате да съдържа царевица с ГМО. Особено пък пуканките, повечето от които са вносни. Органичните храни по дефиниция не съдържат ГМО. Група френски учени хранили плъхове  2 години с царевица, внасяна в Европа от американската компания „Монсанто”, която е сертифицирана от европейските власти, пише в. „24 часа”. Животните развили големи ракови образувания. Така че внимавайте, когато купувате кансерви царевица, замразена царевица, царевични питки или царевичен чипс. Освен това високо фруктозния царевичен сироп е основен подсладител в повечето газирани напитки.

Соя

Подобно на царевицата и соята е широко разпространена култура, за която се знае, че има тенденция да идва от генетично модифицирани семена. Тя се добавя към тофу и други преработени храни. Лецитинът е широко използвана съставка в тестените изделия, а той идва от соята. Същото важи за хидролизиран растителен протеин, текстуриран растителен протеин, соев сос и др.

Растителните масла (и маргарина, направен от тези масла) са масла, извлечени от семена на рапица (рапично масло), соя (соево масло), царевица, слънчоглед, шафран и т.н. Тези растителни масла не могат да бъдат извлечени само чрез смачкване на растението или чрез естествено разделяне. Те трябва да се извличат химически, да се дезодорират и да се променят. Растителните масла днес се намират практически във всички преработени храни от салатен дресинг, през майонеза до кетчуп, лютеница и всички консерви. Тези масла са едни от най-вредните вещества, които можете да сложите в тялото си.

 

 

 

10 години по-малко с 10 лесни трика

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *