ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тиквата лекува от цироза до безсъние

Прост като тиква: това сравнение е обидно за…тиквата. Всъщност това растение е истинско съкровище както с вкусовите и хранителните, така и с лечебните си качества.

tikvaТя е почти панацея, твърдят от webzdrav.ru. С нейна помощ може да се облекчи и лекува такова сериозно заболяване като цирозата. Народното лечение предвижда употребата на 500 грама варена или печена тиква, или половин чаша сок от сурова – всеки ден, в продължение на три месеца. Този режим извежда токсините и подпомага регенерацията на чернодробните клетки. Повлиява добре болестните състояния на черния дроб, включително хепатит.

Полезни за черния дроб са и тиквените семки. Една чаша изсушени и счукани семки се заливат с чаша студено пресован зехтин. На водна баня сместа се загрява до 60 градуса и се оставя да престои два часа. Сетне се прибира на тъмно и хладно за седмица. Прецежда се и от настойката се взема по една чаена лъжичка три пъти на ден половин час преди хранене.
Компотът от тиква, подсладен с мед или захар, облекчава токсикозите на ранната бременност; употребява се без ограничения и неутрализира сутрешното прилошаване.

Редовното чоплене на тиквени семки помага срещу простатит. Веднъж в годината може да се прави профилактика на простатата с тиквени семки. За целта се взема половин килограм изчистени сурови семки; семките се смилат в машинка за месо и се смесват с водна чаша течен мед. Обърканата смес се прави на топчета, които се съхраняват в хладилник. Веднъж дневно се взема на гладно по едно топче с големината на орех; приемът е 30 минути преди ядене. Народни лечители твърдят, че това лечение е доста силно и не трябва да се прави повече от веднъж в годината.

Тиквата лекува отоци, помага при бъбречно каменна болест и сърдечно-съдови страдания. При тази група здравословни проблеми най-често се прилага сок от тиква. Пие се по половин чаша дневно, като може да се смесва за по-добър вкус със сок от други зеленчуци и плодове. В народните лечебни практики суровите семена се използват за изчистване от глисти. Изяждат се по две супени лъжици сурови семки сутрин на гладно и след час се взема слабително.

Варената тиква е добро средство за балансиране на съня. За лечение на безсънието е нужно в рамките на деня да се приеме два пъти по 50-60 грама от плода, а преди сън – една трета водна чаша от водата, в която е варена тиквата. Подслаждаме с мед.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *