Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Упражнения за понижаване на кръвното налягане

Ако страдате от високо кръвно налягане, вероятно вече сте наясно с нещата, които трябва да избягвате. Но едно нещо, което никога не трябва да избягвате, са упражненията.

Физическата натовареност, гимнастиката, упражненията – това е най-великото нещо, което можете да направите за понижаване на кръвното си налягане. Ето нашите предложения:

Ходене

Ходенето е един прост вид упражнение, което спомага за намаляване на високо кръвно налягане. Сутрин или след обяд – разхождайте се в квартала или в местния парк. Друг начин за повече натоварване е да изкачите поне 2-3 етажа по стълбите.

Плуване

Много ефикасно средство за намаляване на високото кръвно и подобряване на сърдечната дейност. Плуването е нежна форма на аеробна дейност и е добро за хора с болки в коленете.

Танцуване

Това е друга форма на дейност, която понижава кръвното налягане. Можете да си танцувате сами в къщи или да се запишете в танцови класове, които се организират в квартала ви. Има много такива, които приемат без ограничения във възрастта.

Косене на тревата

Спортната медицина казва, че домакинската работа може да бъде включена в аеробните упражнения, които помагат за понижаване на високо кръвно налягане. Косенето на трева с ръчна косачка  помага на хората да постигнат своите 30 минути физическа активност. Естествено, не можете да косите всеки ден – така че огледайте се какво има да се свърши в къщи – тупане на килим, миене на пода, бърсане на прах и др.

Аеробика

Традиционните занимания по аеробика, започвайки от упражнения за начинаещи, ще свали високото кръвното налягане. Купете си готови DVD-та с упражнения, които могат да се правят във всекидневната ви.

Каране на колело

Карайте велосипед или си купете велоергометър. Колоезденето има полза не само за понижаване на кръвното налягане, но и за подобряване на цялостното ви здравословно състояние.

 

 

 

Стратегия за излекуване на кръвното налягане със контрол върху приема на сол

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *