Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да ядем пържено месо, без това да ни вреди?

Диетолозите не са се отказали от максимата, че пържената храна е вредна, а пърженото месо е една от най-тежките и опасни ястия.

smallКойто не може съвсем да се откаже от любимите си пържоли, трябва да е наясно с някои секрети на “употребата” им. Как да ядем пърженото месо, че да ни вреди по-малко – на този въпрос отговарят експертите на medikforum.ru.

Опасното при тази вкусна храна е това, че при пърженето в месото се образуват и натрупват хетероциклични амини – т.е. канцерогени. При редовна употреба на такъв тип храна подобни вещества могат да причинят израждане на клетките. За опасността от онкологични заболявания, провокирани от храната, знаят дори учениците. Тягата към пърженото месо причинява повишена опасност от рак на пикочния мехур; вероятността от рак на простатата при такъв тип хранене се удвоява.

Ако съвсем не можете да се откажете от вредната храна – неутрализирайте възможно най-добре вредните й въздействия, съветват диетолози. Задължително е заедно с месото да се консумират много зеленчуци или похапването му да е предшествано от плодова салата. Помагат и млечно-киселите продукти.

Какъв е секретът? Изброените продукти съдържат съединения, които влизат в реакция с канцерогените и спомагат за тяхното неутрализиране и своевременно изхвърляне от организма. По този начин вредата от пърженото месо се минимизира.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *