Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мониторът, който разболява

Старателно следите здравето си и се вслушвате в препоръките на лекарите?

 

мониторДа предположим, че е така. Тогава трябва да сте наясно, че при работа с компютър, за разлика от четенето на книги, когато можете лесно да се наместите удобно, човек напълно зависи от положението на дисплея.

От тази гледна точка, стационарният компютър е по-неудобен от портативния ноутбук, чийто монитор може да се регулира при работа. Изображенията на екрана на компютъра динамично се обновяват. Ниската честота на обновление (регенерация) предизвиква трептене на изображението и в резултат води до проблеми със зрението, така че не забравяйте от време на време да сменяте мониторите с по-съвременни модели, за да не претоварвате очите и да избегнете зрителна преумора, предизвикваща късогледство, главоболие, раздразнителност, нервно напрежение и стрес.

Колкото по-голяма е разделителната способност на монитора, толкова по-точно и ясно е изображението на екрана – така то по-малко уморява зрителната система.

Работейки или забавлявайки се в компанията на ноутбука, не забравяйте, че оптималното разстояние до монитора е около 70 сантиметра, което е приблизително равно на дължината на ръката на възрастен човек, пише вестник Феномен.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *