ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Причини, поради които родителите са против ваксините

Объркани ли сте от продължаващия дебат за ползата и вредата от ваксините? Ние ще ви запознаем с основните причини, поради които някои родители избират да не ваксинират децата си.

Вие трябва да вземете решение дали да ваксинирате детето си, след като се запознаете с всички аспекти на проблема и като прецените какви са рисковете за здравето на детето ви.

  1. Повечето родители, които отказват ваксинация на детето си, са изпатили от предишни ваксини. Дали на същото дете, дали на по-голямото си дете или на свои познати – те имат нагледен пример за това, което може да причини една ваксина.
  2. Всяко живо човече се ражда и веднага го ваксинират! Преди поставянето на ваксината не се изследва наличието или липсата на противопоказания. Повечето лекари се явяват като пропагандатори на ваксините и за тях малките са просто експериментален терен – осакатяването или убийството на деца не е техен проблем, тъй като не носят отговорност. А не носят отговорност, защото всички вкупом отричат, че ваксините предизвикват повече болести, отколкото лекуват.
  3. Всеки нормален родител реагира отрицателно на факта, че в България има задължителни ваксини! Кой точно и по какъв начин е решил, че ще ваксинира бебетата точно против тези заболявания? В света съществуват милиони болести – как пък избрахте задължителни точно тези? Няма да отговоряме на тези въпроси, намерете информация в Интернет! Прочетете повече свидетелства на хора, пострадали от ваксини.
  4. Системата на задължителното ваксиниране в България не признава, че човешкият организъм може да изгради естествен имунитет от всяко заболяване! Антителата СЛЕД ваксинация НЕ означават имунитет! Има стотици доказателства, че ваксинираните деца боледуват повече от НЕ ваксинираните! Въобще няма да изреждаме вредните съставки, намерени в тях и как действат – само трябва да пишете на „чичко Гугъл” и да прочетете, ако имате смелост…
  5. В България не се освобождава от ваксини бебе, което е направило тежка алергична реакция – дори описана в листовката на самата ваксина! Личният лекар на детето също не може да направи това. Той може да го предложи за освобождаване от Регионалната консултативна комисия по имунопрофилактика, която освобождава от имунизации, съгласно Наредба 15 от 2005 г. на МЗ и Приложение 10 към нея. Там са описани при какви състояние се освобождава от ваксина – състояние на алергия, придружено с анемия и непрекъснат 3-часов плач (за което в листовката пише ДА НЕ СЕ ВАКСИНИРА) не е причина за освобождаване от ваксини, според тях! Ще дават на детето ПРОТИВОАЛЕРГИЧНИ средства, само и само да му сложат ваксината, от която то ВЕЧЕ Е ПОСТРАДАЛО! Нашите медицински власти не се интересуват, че производителят ЗАБРАНЯВА поставянето на ваксина в случай на алергична реакция, придружена с 3 часов плач и писъци!
  6. Установявайки, че бюрократите в здравеопазването са готови да вгорчат живота ви, но не и да се грижат за здравето на детето ви, на родителите не им остава нищо друго освен да откажат имунизация или да започнат едно дълго надлъгване със системата…
  7. Проблемите са много сериозни, родителите с пострадали деца се увеличават, родителите с деца боледуващи от това, за което са ваксинирани, се увеличават. И те с право задават въпроси. Отговорите обаче се наместват в зависимост от случая – ако не настъпи заболяване, срещу което е ваксиниран пациентът, отговорът е: “Заради ваксината е! Действа и е ефективна!”; ако настъпи заболяване, отговорът е: “Ваксината спомага заболяването да протече по-леко”; ако настъпи заболяване със сериозни последици, отговорът е: “Ами или не е ваксиниран пациентът, или… ” – и започва едно мънкане… Родителят и неговото дете са изтеглили късата клечка. Ако се получат тежки странични ефекти след ваксиниране, които са описани в листовката и кратката характеристика, дори и тогава отговорът на здравните е: “Не се дължи на ваксината, просто е съвпадение по време.” А родителят остава сам да се грижи за увредено дете, да търси отговори, да търси средства и да се надява то да оздравее“ (цитат – Offnews.bg).
  8. Междувременно всички четем публикации, които все по-често разобличават отвратителните странични реакции от ваксините, които включват гърчове, епилепсия, перманентно мозъчно увреждане, животозастрашаващи алергични реакции… Много хора задават въпроси и не получават задоволителни отговори – дори има няколко групи по темата и във Фейсбук. Там ще прочете за множество случаи, разказани от потърпевши.
  9. Горещата телефонна линия за странични ефекти от ваксините (VAERS), поддържана и стопанисвана от FDA (Американска агенция за храни и лекарства)  и CDC (Центрове за контрол и превенция на заболяванията), за последните няколко години е приела над 59000 обаждания за странични ефекти от Хемофилус инфлуенце тип Б (ХИБ) (у нас е включен в петвалентната ваксина, която е задължителна за родените бебета от януари 2010 г) и пневмококовите ваксини. При повече от половината от тези случаи – 30094 – се е наложило приемане на хората в болница за лечение. Регистрираните смъртни случаи са 2169, като почти 95 процента от жертвите на тези трагични последици са деца под 3-годишна възраст.

Задължителният характер на имунизациите не следва да отрича правото на лицето (лично или в качеството му на родител) да получи достатъчна по обем информация, за съответния препарат, както и възможните нежелани реакции. Задължителният характер на имунопрофилактиката, макар и възприеман като ограничаване на лични права, не е реципрочен на принудително поставяне на ваксина. Всяко лице – лично за себе си или като родител може да откаже поставяне на задължителна ваксина, което поведение ще бъде свързано със съответните негативни административно-правни последици, но ще запази здравето на детето ви!

Констатациите в статията са направени на база публикации, които са посочени в съответните линкове. Ние не смятаме, че сме изчерпили всичко по въпроса. Дебатът продължава, докато държавата започне да се съобразява с мнението ни дали трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да ваксинират децата ни, на каква възраст да започва имунизирането и др.

 

 

Изборът на педиатър

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Причини, поради които родителите са против ваксините

  1. Цецо каза:

    Защо след раждането не се изследва имунитета на детето и ако е ок-който иска да слага ваксини! А дори на деца с имунни дефицити(установени чак след увреждане) се слагат особено опасните ваксини с живи вируси???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *