Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

„За“ или „против“ задължителните ваксини за бебета!

Всеки индивид е уникален и може да реагира по необичаен начин на една ваксина, особено ако не се спазват определените показания, противопоказания и техниката на имунизирането.

Въпросът дали ваксините за бебета са безопасни все повече и по-широко се дискутира не само в България, а и по света. Много родители се притесняват, че техните напълно здрави бебета се срещат със страшни заболявания веднага след раждането. А от втория месец на това крехко същество се правят имунизации, на които страничните явления още не са изследвани. Оказва се, че освен висока температура, подуване от убождането или леко неразположение, може да се получи тежка алергична реакция, свързана с рязко понижаване на хемоглобина. Тази реакция на организма все по-често се наблюдава след ваксиниране с „Пентаксим” – петвалентна ваксина, която по Имунизационния календар на България започва на 2 месец, реимунизация на 3 и 4 месец. Освен тази петвалентна ваксина се поставя и пневмококовата ваксина “Синфлорикс”.

Всъщност, предполага се, че проблемът се предизвиква от „петата” съставка на „Пентаксим” – Haemophilus influenzae. При някои бебета се получава срив на хемоглобина и анемия, при което бебето започва да плаче неудържимо! Каква е гаранцията, че няма да се стигне до по-сериозен проблем? – Никаква! Засега не е известно поради какви точно причини Haemophilus influenzae, който е чест обитател на носа при децата, навлиза при някои от тях („инвазира”) в кръвния ток. А видовете анемия са толкова много, че никой не може да ви каже каква е до 3-годишната възраст на детето. 

В крайна сметка родителите нямат право на избор. Тях никой не ги информира за тези рискове и странични ефекти! „От къде накъде ще вкарват в организма на детето ми неясни субстанции, само защото някой така е решил!” – питат повечето майки.

Всяко малко човече има различна имунна система и реагира по различен начин. Затова решението трябва да е индивидуално за всяко същество, А НЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! А в нашата държава са направени закони и наредби, при които, ако не си имунизирал детето не ти изплащат детски надбавки, не го искат в детската градина или ясла. А ако има някакви последствия от ваксинатаНИКОЙ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ!

Някой смущава ли се от факта, че всяка година постъпват хиляди оплаквания от тежки последствия след ваксинации?! Всяка година пускат на пазара нови ваксини, които стават поголовно задължителни и се плащат от всеки данъкоплатец, за да пълнят джобовете на фармацевтичната мафия!!!

Искрено се надяваме България да бъде сред страните, в които родителите да имат избор дали да слагат ваксини на децата си или не, кога и при какви обстоятелства да ги слагат и лекарите да ги информират правилно за вредите и ползите от техния избор!

 

Изборът на педиатър

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “„За“ или „против“ задължителните ваксини за бебета!

  1. Елисавета Бонева каза:

    Крайно безумие е , против волята на родителите някой да взима такива решения и насилствено да кара родителите да поставят пред такъв риск дечицата си. Категорично съм за свободният избор – дали да се сложи ваксина или не, трябва да преценят самите родители на детето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *