Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Митове и истини за лактозата

Милиони хора пo света в различна степен не понасят лактозата

 

лактоза

Някои от тях не го знаят, други преувеличават проблема. А каква точно е истината?

Непоносимост към лактозата означава алергия към млякото

Всъщност това са два съвършено различни здравни проблема. Непоносимостта към лактоза е свързана с недостиг на ензима лактаза, който е необходим за храносмилането на млечната захар. А алергията към млякото се дължи на имунната реакция на организма към млечните протеини. Освен това алергията може да доведе до опасност за живота, докато, ако не понасяте лактозата, може да се чувствате неразположени, но консумирането на мляко няма да ви изложи на рискове.

Не трябва да се пие мляко

Млякото не е забранено за вас, ако имате непоносимост към лактозата. Просто трябва да се съобразите с недостига на лактоза в организма ви и да си набавите този ензим на хапчета. Трябва да ги взимате преди консумацията на мляко. Съществуват и млечни продукти без лактоза.

Така сте се родили

Много малко хора се раждат с непоносимост към лактозата и е изключително рядко тя да съпътства цял един човешки живот.

Неразположението започва няколко часа след консумацията на мляко

Обикновено симптомите на непоносимост към лактозата се появяват до 20-30 минути след консумацията. Възможно е те да бъдат усещани и няколко часа по-късно, ако са налични фактори като например продължителното натрупване на лактоза в организма.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *