Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се установява метаболитния синдром?

Симптомът, който почти винаги подсказва за метаболитен синдром особено при мъжете, е повишеното кръвно налягане

метаболитен проблем

Друг „жокер“, който навежда на тази мисъл, е, ако при профилактичен преглед се установи затлъстяване. Когато се направят кръвни изследвания, много точно се установява дали в тялото има увеличен процент мазнини. Друг симптом е нарушената чернодробна функция. При жените пък най-често се срещат хормонални проблеми. При хормонален дисбаланс и поликистозни яйчници се препоръчват противозачатъчни и друг вид хормонални таблетки, но е много важно да се подобри състоянието на тялото.

„Тези жени често имат натрупване на мазнини в коремната кухина, а това означава и по цялото тяло, затова те трябва да отслабнат и да започнат да тренират активно. Категорично трябва да избягват лесноусвоимите захари – захар, бяло брашно. Да се хранят с по-малко въглехидратни храни, да приемат по-умерено плодове, нека млеката и сирената са нискомаслени, а месата – нетлъсти“, убеден е диетологът д-р Ригов. Наблюдават ли се нарушени нива на холестерола, високи триглицериди, висока пикочна киселина, необходимо е да се премине на рибно-вегетарианско хранене с ограничение на животинските храни и много движение. То е много важно при тези проблеми, защото подобрява въглехидратния толеранс, намалява мастната тъкан, а увеличава мускулната. Тази тъкан е важен фактор за постигане на по-добро общо Здравословно състояние и поддържане на добър гликемичен контрол в тялото.

Отслабването обаче невинаги е решение. Ако мъжете с високи нива на пикочна киселина започнат да отслабват, може да направят подагра, затова е важно да се консултират със специалист и да им се изготви индивидуален подход за справяне с проблема. Жените пък често имат ниско ниво на калций и желязо. За тях е важно да се набавя витамин D, особено в менопаузата, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *