Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Зеленчуци – срещу рака на гърдата

Ракът на млечната жлеза е най-разпространената форма при жените по цял свят. Особено тревожно е това, че в последно време болестта непрекъснато се подмладява. Учените не жалят усилия в търсене на най-ефективното лечение. Специално внимание се отделя на профилактиката, в която храненето заема особено място.

brokoli_morkoviАнтиракови свойства се приписват на много плодове и зеленчуци, пишат от medikforum.ru. Изследователи от Бостън решиха да проверят дали това е вярно и наистина ли тези храни имат защитен ефект. Ако това е вярно – кои от тях всъщност са най-ефективните?

В продължение на 12 години учените изследвали хранителните навици на повече от 50 000 жени. Част от тях – около 1300 – междувременно заболели от рак на гърдата. Благодарение на мониторинга станало ясно какво значение има менюто за профилактиката на това опасно заболяване.

Сред зеленчуците със защитен ефект специално били отбелязани бялото зеле, броколи и моркови. Тези зеленчуци специалистите препоръчват като редовно присъствие в женското меню. Така например повече от три порции моркови седмично смъкват раковия риск със 17%. Ако ядете моркови само веднъж в месеца, все едно нищо не сте направили за себе си.

Колкото до плодовете – те наистина са полезни в много отношения, но нямат принос в антираковата профилактика.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *