Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как зехтинът може да ни предпази от рак!

Науката е категорична, че зехтинът има защитен ефект срещу някои видове рак. Изследователи от Испания и Саудитска Арабия са си поставили задачата да проверят колко ефективна е тази защита.

olive-oil-and-olivesЕфектът е значително по-голям от очакванията, пише medikforum.ru. Екипът от Барселона открил, че зехтинът всъщност пази човешката ДНК от увреждания, които могат да причинят рак на гърдата. Продуктът блокира ключови протеини, необходими за растежа на раковите клетки. Позовавайки се на наблюденията си учените са препоръчали всекидневно да се приемат около 10 чаени лъжички масло като профилактика срещу рак на гърдата.
Зехтинът и средиземноморската диета всъщност оказват на организма много по-силно влияние, отколкото се знаеше, признават учените.

Колегите им от Саудитска Арабия пък изследвали плъхове, чийто черен дроб бил увреден от токсични вещества. Терапията със студено пресован зехтин потвърдила както защитния ефект при още здрави лабораторни животни, така и подобреното състояние на болните. Зехтинът се оказал отличен агент с качества на антиоксидант. Той предотвратява окислителния стрес, след който е възможно попадналите в организма токсини да провокират рак в някой от вътрешните органи. Именно този стрес се редуцира благодарение на зехтина.

Учените вече са обединени около тезата, че зехтинът е незаменимо средство: той подобрява работата на сърдечно-съдовата система, укрепва имунната система и предпазва от злокачествено израждане на клетките.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *