Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Зехтин помага на болната жлъчка

Зехтинът, който се извлича от плодовете на маслиновото дърво, е много полезен за здравето

 

зехтин

В древна Гърция Хипократ е прилагал „златното масло“ за лечение на открити рани и стомашни болки. Днес е установено, че терапевтичното му действие е най-силно при жлъчните, чернодробните и стомашните заболявания. Като лечебно средство зехтинът се препоръчва при камъни в жлъчката (ако са малки), сърдечносъдови заболявания (съпроводени с висок холестерол и склонност към тромбообразуване), старчески диабет, запек и наднормено тегло (в комбинация с чесън).

Многогодишни наблюдения показват, че при системно приложение зехтинът предотвратява образуването на жлъчни камъни и предпазва от появата и развитието на язвени увреждания на стомаха. Данните са от изследвания сред населението в латиноамерикански страни, където по традиция се консумира всекидневно зехтин.

Профилактично зехтинът се приема срещу инфаркт и рак. Той съдържа вещества, които понижават нивото на холестерола и на триглицеридите, а наличието на витамин Е обуславя антиоксидантните му свойства. В зехтина има субстанции, понижаващи кръвното налягане и кръвната захар. Те пречат за образуването на атеросклеротични плаки в съдовете и по този начин спомагат за рязкото понижаване на съдовите тробмози и инфаркт.

Статистическите данни показват, че заболяванията от сърдечен инфаркт са с20% по-малко сред населението в средиземноморските страни, където се използва най-вече маслиново масло. Заболяванията от рак на стомаха и на млечната жлеза сред жените, консумиращи зехтин, също се срещат много рядко.

Продължителната употреба на зехтин способства и за редуциране на мастните депа, т.е. за намаляване на телесното тегло.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *