Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Смехът лекува, самоиронията спасява от депресии

Хората с чувство за хумор са истински рай не само за околните, но и за себе си

 

самоирония

Тези, които имат таланта да се посмеят над собствените си проблеми и да намерят повод за шега и в най-сложните ситуации, по-лесно преживяват трудностите, откриват нови хоризонти и използват потенциала си. Чувството за хумор не е генетично заложено, но започва да се развива още в най-ранно детство под влиянието на околните – смешните истории, които ни разказват родителите, вицовете, с които се забавляваме с приятели, книгите, които четем. Цялата тази съвкупност ни помага да се адаптираме към света, да се справяме със стресовите ситуации, по-леко да излизаме от конфликтите.

Какво е нужно, за да го развиете?

На първо място трябва да помните, че теоретичните знания в тази област няма да ви помогнат. Необходимо е постоянно да практикувате – намирайте положителното дори и в най-неприятните и сложни ситуации. Според психолозите най-добрият пример в това отношение са децата, които възприемат света с искрена радост и получават удоволствие от най-простите неща. Освен това научете се да се отнасяте към себе си без излишна сериозност и не се страхувайте, че може да изглеждате смешни. Усмихвайте се на отражението си в огледалото – това ще ви помогне да се справите с всекидневното натоварване в работата и вкъщи. Когато може да избирате, общувайте само с хора, които ви зареждат с оптимизъм. И не се плашете от неуспехи. Отначало може да ви се струва, че шегите ви не са достатъчно смешни, но не бързайте да се отказвате. С времето ще придобиете увереност в собственото си чувство за хумор и ще започнете да приемате комплименти за смешките си. Не забравяйте, че заразителният, но естествен смях привлича хората като магнит. Според учените това явление се дължи на „социален рефлекс“ – смеещият се или усмихващ се човек повдига настроението на околните, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *