Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Морал u секс – къде е границата?

Понятието морал днес не е много на мода – особено ако става дума за секс. Въпреки това всеки от нас спазва – съзнателно или несъзнателно – определени морални принципи.

  • За каква служи сексуалният морал?

Човешкото същество има нужда да е в съгласие със себе си и да е готово да реагира при обстоятелствата, които изникват пред него. Точно в това е ролята на моралните принципи, включително и в интимните отношения. Във всеки отделен случай те могат да варират – в зависимост от полученото възпитание, ре­лигията, натрупания опит и т.н. Когато децата съзреят за разговори за секса, е важно като родител да не им налагате собствените си разбирания, а само да ги споделяте – и така те да послужат за ориентир.

  • Опитът учи

В някои семейства все още се проповядва, че момичето трябва да остане девствено до сватбата. Ала повечето от жените, които са чакали този миг, за да освободят сексу­алността си, има за какво да съжаляват и да не препоръч­ват на дъщерите си същото поведение. Важен е подходя­щият партньор, а не сватбе­ният ден.

Случва се родителите да възпитат момичето в страх от сексуалността. Това може да стане причина то да й се отдаде на прекалено късна възраст – с всички негативни последствия за психиката и са­мочувствието. Сексът е нещо естествено и е добре да се постигне известен опит, преди една връзка да стане трайна.

Натрупването на многобройни връзки, понякога и едновременно протичащи, рядко води до удовлетворение. Неизбежно започва сравняване между различните партньори, което може да породи проблеми и разрив на отношенията. Постепенно човек тръгва да търси един несъществуващ идеал и така раз­очарованието е гарантирано. Навлизането в сексуалните отношения не е автоматично, то не е нещо просто като храненето. Това е въпрос на самоуважение и лична ценностна система. Ето защо трябва да си задаваме следния въпрос: заслужавали всеки срещнат да влезе в интимния ни свят?

Реализирането на сексуални фантазии не е нещо осъдително. Всичко е в мярката. Уважението и любовта могат да бъдат спо­лучливо съчетани с осъществяването на сексуални фантазии, без от това да пострада никой. Прекаленият респект към любимия или любимата създава риск за свежестта на секса в двойката. Опитайте се да прекрачите внимателно тази мислена граница и може би ще откриете нови хоризонти на вашата връзка, които ще я обогатят.

 

 

Можете ли да получите срамни въшки от обществена тоалетна?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *