ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За поредното чудо наречено „сексомания”!

Тема с продължение…

Лекари от САЩ и Европа смя­тат, че сексоманията е сериоз­но заболяване наред с наркоманията и алкохолизма. На техните твърдения се противопоставя доц. Д-р Румен Бостанджиев.

Група влиятелни учени от Университета в Минесота още през 2007 г. след дълги експерименти и изследвания заявиха, че е нараснал броят на т.нар. „сексомани“, и официално признаха съществуването на такова психическо нарушение. Уважаеми читатели, за да си направите сами изводите, ви предлагаме две гледни точки – напълно противоположни. Тази на „световните“ учени и на доц. БОСТАНДЖИЕВ.

Така се изразява за „сексоманията“ доц. д-р Румей Бостанджиев, д.м., известен бълзарсщ специалист с 25-годишен стаж. Придобил е психотерапевтична квалификация по програма на Американската психологическа асоциация на хуманистичната психология, както и квалификация по програма на Морено института в гр. Юберлинген, Германия, за психодрама-терапевт и обучител. Завършил е специализация по сексология в Холан­дия и Белгия. Участва в Европейската академия по сексуална медицина в Оксфорд и Лисабон. Доц. д-р Румен Бостанджиев е директор на частен Ин­ститут „Интеракт“ към фондация „Сексуалност и здраве“.

„Около коледните и новогодишните празници някои журналисти решават да се включат в праз­ничните фойерверки с бомбастични разкрития от областта на медицината – така започва своя отговор до реакцията на в. „Доктор“ доц. д-р Р. Бостанджиев. – Поредните пиратки в тази канона­да са писанията за „сексоманията“, „сексуалната зависимост“ и „сексохолизма“, които като епидемия заливали съвременния свят. Колкото и да опитваме да открием в подобни писания наличието на някакви ясни, обективни критерии, по които може да се иден­тифицират тези нови, патологични състояния, това трудно би ни се удало. Вместо това откриваме терминология и подход, които са ни добре познати от религиозните проповеди. Разликата е минимална, но не случайна. Това, което в Средновековието е обявено за грях и се е изкупвало на кладата, днес се дефинира като „психическо разстройство“.

Тема с продължение…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *