Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Фигурите тип “ябълка” и “круша” са еднакво опасни

Доскоро учените предупреждаваха за опасностите, които грозят здравето на хора с фигура тип “ябълка”.

yabloko-i-grushaТози типаж е характерен с натрупването на мастни депа в областта на корема, припомнят от medikforum.ru. Хората с подобно телосложнение са в рисковата група, която е застрашена по-често от сърдечни заболявания и инсулт. Но дори когато талията е очертана, а мазнините се натрупват по-ниско, около бедрата, рискът остава. Това значи, че сред застрашените са и онези, чието тяло напомня със силуета си круша.

Времената се менят, а заедно с тях – и разбиранията за съвършени пропорции на човешкото тяло. Много дълго основен ориентир беше индексът на телесната маса – отношението между масата и квадрата на ръста. След това въпросният индекс бе обявен за неточен и специалистите решиха, че по-точен показател е отношението между стойностите на талията и бедрата. Затлъстялата талия бе обявена за категоричен белег на предстоящо здравословно бедствие; медиците и досега уверяват, че хората с пълна талия боледуват или дори умират от рак или инсулт три пъти по-често в сравнение със стройните хора.

Медици от Кеймбридж междувременно анализираха 58 изследвания върху здравето на 220 000 човека. Именно те обявиха, че нито едно от познатите до този момент твърдения не е точно и че склонността към инфаркт или инсулт трябва да се разкрива по съвсем различен начин. Този риск личи не по размерите на талията или бедрата, а по кръвните показатели – артериално налягане, признаци на диабет и ниво на холестерина. Именно тях, а не фигурата на пациента си трябва да следи един терапевт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *