Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мистерия: 61-годишен е постоянно пиян без грам спирт!

61-годишен жител на градче в Тексас в продължение на пет години живял в постоянно опиянение. Любопитното е, че през цялото време човекът не близнал алкохол изобщо.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСитуацията силно разтревожила съпругата на този герой, описват в Journal of Clinical Medicine, цитирано от medportal.ru. Жената, която била медицинска сестра, направила много опити да намери обяснение на феномена. Всички лекари, към които се обръщала, гледали с подозрение и отсичали: този пие тайно! Никой от медиците преди години не бил чувал изобщо за синдрома на автоматичното опиянение. Всъщност ставало дума именно за проява на този синдром.

В крайна сметка от феномена били заинтригувани учени от няколко висши училища в Тексас. Те направили експеримент: поставили въпросния мъж под денонощно наблюдение и забранили посещенията при него. Оказало се, че дори в пълна изолация промилите на този човек не падали под 0.12.

Накрая се оказало, че в тракта на героя се била образувала цяла колония от дрожди-бактерии, които буквално произвеждали алкохол от хранителните вещества в съдържимото на червата. Мнимият алкохолик обичал въглехидратна храна и това било истинска радост за бактериите. След всяко обилно хранене бактериите се заемали здраво за работа и мъжът изпадал в опиянение.

В стомаха и червата по принцип не живеят бактерии от този вид. Пациентът обаче бил лекуван известно време преди събитията със силни антибиотици и именно те разчистили терена за дрожди-бактериите.
Синдромът на автоматичното опиянение е рядко заболяване, регистрираните случаи се броят на пръсти. Авторите на изследването все пак настояват на този проблем да се гледа сериозно и да не се бърза с обвиненията в лъжа, когато човек с алкохолни промили в кръвта настоява, че не е близвал спирт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *