Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това са най-нездравословните храни и напитки в света!

Консумирането на нездравословни храни може да доведе до затлъстяване, хипертония, сърдечни заболявания и висок холестерол. 

Някои от най-нездравословните храни в света са пълни с мазнини, калории, натрий и захар. Махнете тези храни от менюто си, тъй като те нямат никаква хранителна стойност и нанасят само вреда на организма ви. Приемайте хранителна добавка, която ускорява обмяната на веществата и разграждането на мазнините, като я съчетавате със здравословна храна и няма да имате нужда от сериозно лечение.

Чийзбургери, дюнери, пици

Независимо дали ще си ги купите или ще си ги приготвите у дома тези храни са бомба от калории, мазнини, натрий и въглехидрати. Ако много обичате подобни ястия, пригответе си здравословната им алтернатива – слагайте обезмаслено сирене, постно пилешко или телешко месо и зеленчуци, без майонеза, кетчуп и друг дресинг, за който не знаете от какви боклуци е направен.

Кифли и кроасани

Въпреки че могат да бъдат етикетирани като продукти с „ниско съдържание на мазнини“ или, че са направени с трици, те съдържат прекомерно много калории и захар.

Консерви готвени ястия – супи и яхнии

Готовите консерви са с високо съдържание на натрий. Освен това някои консерви с гъби, зеленчуци и месо могат да съдържат ботулинов бацил. Той може да бъде разпознат, като внимавате при отваряне на консервата дали няма особена миризма или самият продукт се е разкашкал и е променил цвета си. Ако имате съмнение за качеството на продукта по-добре е да го изхвърлите, отколкото да рискувате да го ядете.

Пасти, торти и всякакво тесто със захар

Едно парче торта има близо 200 калории и 6 грама мазнини, благодарение на основните си съставки – масло и сметана. В сладкарската промишленост се използват оцветители, повечето от които са доказано вредни. Изключително вредните трансмазнини основно се намират в бисквити, кексове, пасти, торти, вафли и др.

Пържени и пушени меса

Тези меса съдържат много лоши мазнини, които значително повишават нивата на холестерола в кръвта, увеличават риска от сърдечно-съдови болести, както и образуването на ракови клетки. При консумация на пържени и пушени меса заедно с вредните химични вещества, които съдържат, рискът от рак на стомаха и дебелото черво е доста по-висок.

Газирани напитки

Високата консумация на газирани напитки е свързана със затлъстяването на децата още от най-ранна възраст. Те съдържат консерванти, изкуствени оцветители и захар или подсладители, които принуждават организма да трупа мазнини. Предлаганите в училищата плодови шейкове, които са предварително приготвени не съдържат истински плодове, пълни са със захар или високо фруктозен царевичен сироп.

 

Изберете храни със здравословни мазнини!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *