ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечението на астма включва правилно хранене!

Направете здравословен избор на храна за контролиране на симптомите на астмата с нашите съвети.

Астмата е много често срещана и е позната от хиляди години. Открити са дори египетски папируси, които описват стотици средства за защита при астма. За нея има безброй причини и това, което може да причини астма на един човек може да не е фактор за друг. Лекарите не са категорични каква диета общо трябва, но все пак има здравословно хранене, което е добро за всички. Например затлъстяването може да направи астмата по-тежка.

  1. Яжте плодове и зеленчуци, за да си набавяте много и разнообразни витамини и минерали. Избирайте пресни, ярко оцветени, тъй като те имат разнообразно съдържание на хранителни вещества.
  2. Уверете се, че храната, която консумирате, е богата на антиоксиданти. Те предотвратяват клетъчното увреждане. Това са: чесън, зелен чай, пълнозърнести храни и всички плодове и зеленчуци.
  3. Яжте храни, богати на омега-3 мастни киселини, като сьомга, скумрия и други мазни риби – научете разликата между добри и лоши мазнини, за да се храните само с добрите.
  4. Избягвайте храни, богати на въглехидрати. Всеки знае, че тези храни носят само калории, но не и здраве. Преработените продукти, бялото брашно, рафинираната захар и всякакви готови храни, приготвени с тях – пици, мекици, кифли, банички, понички, пасти, торти, тулумби…
  5. Спазвайте прием на калории около 2000 за жените и 2500 за мъжете на ден.
  6. 70% от страдащите от астма имат гастроезофагеален рефлукс, който причинява киселини. Това се дължи на отслабен клапан в хранопровода, който позволява на стомашната киселина да се връща към него. Избягвайте шоколада, газираните напитки, кофеина, доматения сос, пикантните храни и кромид лук. За цигарите и алкохола знаете!

Когато гастроезофагеалният рефлукс не може да бъде преодолян само с диета, пациентите трябва да говорят с лекаря си, за да получат правилното лечение. Чрез правилно хранене и избягване на хранителни алергени, сол и други общи дразнители, страдащите от астма могат да управляват симпомите на болестта и да водят здравословен и продуктивен живот.

 

 

„Фешън” храните – наистина ли са чудодейни?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *