Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да си спестим болката от хемороидите?

Около 40% от възрастните хора страдат от хемороиди – разраснали се венозни телца в аналния канал

хемороиди Те се образуват при повишено напрежение на вените в таза. Рисковите фактори, създаващи условия за развитие на това заболяване, са запек, заседнал начин на живот, прекомерна консумация на алкохол, бременност, физическо натоварване (вдигането на тежки предмети и задържането на дишането причинява рязко повишаване на налягането в кръвоносните съдове). По-голяма опасност от образуване и влошаване на хемороидалните възли има след 50-годишна възраст. Състоянието им се влияе негативно при продължително седене, тъй като се получава изпълване на тъканите около ануса с кръв и се повишава налягането във вените.

Според анатомичния си произход хемороидите са външни и вътрешни, като развитието на вътрешните преминава през четири фази. От втората те започват да причиняват оплаквания – светлочервено кървене по време на изхождане и след него, подуване и излизане от ануса, болки и дискомфорт, отделяне на слуз, сърбежи. Много често срамът и страхът да се предприемат необходимите мерки стават причина страдащите да не се лекуват. Локалното използване на билкови отвари, мехлеми, свещички и употребата на медикаменти за общо приложение имат временен ефект. След по-продължителна употреба обаче те напълно губят действието си. В третия стадий хемороидалните възли излизат всеки път след дефекация. Все още е възможно пациентът да избегне операцията, но при четвъртата, последна, фаза възлите окончателно и необратимо излизат извън аналния канал, а кръвотеченията и болката стават непоносими. От този момент може да помогне само хирургическа операция. Тя се извършва с упойка, а следоперативният период е болезнен и продължителен, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *