Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съветите на лекарите за справяне с хранителните отравяния

hranitelnite otravqniq

Кога да потърсим лекарска помощ:

Обикновено симптомите на хранителното отравяне отшумя ват спонтанно до ден-два, но при малки деца и хора в напреднала въз­раст може да се стигне до опасни усложнения, така че в тези случаи още при пър­вите признаци на неразпо­ложение е наложително да се проведе консултация с лекар.

 

Потърсете квалифи­цирана медицинска помощ и при обилно повръщане с неспособност за задържане на храна и течности (ако не настъпи подобрение в рам­ките на 12 часа), както и ако диарията продължава с дни или в изпражненията има кръв. Незабавно се обърнете към лекар и при затруднено дишане или преглъщане.

Ето как препоръчват лекарите да си помогнем при хранителни отравяния:

 

Мануална терапия облекчава хранителното отравяне

  • При диария акупресурната точка е от външната страна на прасеца, на около 15 см под долния ръб на колянното капаче и 2 см встрани от тибията (големия пищял). Притискайте точката с палец по 2 минути на всеки крак.
  • При гадене и повръщане чувствителната точка е разположе­на на 2 см над гънката от вътрешната страна на китката, точно между сухожилията. Това е и мястото, което стимулират акупресурните ленти за китка, използвани при морска болест и гадене при пътуване.

 

Чудодейните свойства на джинджифила

  • Джинджифилът е традиционно средство против гадене и по­връщане. Можете да сдъвчете захаросан или пресен корен от растението (ако лютивият му вкус ви допада), да го приемате под формата на таблетки или да си приготвите чай (продава се на торбички в магазините за натурални продукти).

 

Напитка срещу диария

  • Накиснете 5 г сушени цветни върхове от планинска чубрица в 1 чаша вряла вода. Покрийте, оставете да се запари за 10 ми­нути и прецедете. Пийте по 3 пъти на ден.

 

Захранване

  • Веднага щом се почувствате по-добре, започнете да приемате лека храна, която не дразни стомаха и спомага за възстановява­не на нормалното функциониране на червата. Това, от което имате нужда, е варен бял ориз. Отварата му е идеален разтвор за рехидратиране (особено подходящ за малки деца).
  • Постепенно преминете към друга лека храна, например бис­тър пилешки бульон, нискомаслено кисело мляко, препечена филийка и ябълково пюре. Готовите детски пюрета са отличен избор, когато сте толкова изтощени, че не сте в състояние да си приготвите храната сами.
  • След отшумяване на симптомите яжте всеки ден кисело мля­ко с жива закваска, за да възстановите баланса на чревната микрофлора.
  • Приемайте ежедневно и хранителни добавки с витамини и минерали. Така ще компенсирате загубените хранителни ве­щества.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *