Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да разпознаем хранителното отравяне?

Топлите месеци стават причина за някои неразположения, които могат да бъдат ибегнати

Особено ако консумираме по-често сурови плодове и зеленчуци. А напитките ни не са нищо по-различно от студена вода и охладен чай. Но често става така, че допускаме да се храним с храни, които не са съхранени правилно.

Как да разпознаем хранителното отравяне?
Как да разпознаем хранителното отравяне?

Как да разпознаем хранителното отравяне?

Симптомите на една токсикоинфекция са: гадене, повръщане, коремни болки, диария, повишаване на температурата. Те са причина за силно обезводняване на организма на болния, така че той трябва да приема много течности. Тежко понасят това състояние кърмачетата и малките деца, хората в третата възраст или с хронични заболявания. При тях то може да доведе до усложнения и дори до летален изход, информира ни вестник „Всичко за семейството“.

Каква е профилактиката?

Месото, рибата, яйцата и млякото трябва да преминават добра топлинна обработка, за да се унищожат патогените в тях. Особено опасни стават на топло блюдата, приготвени със сурови яйца, като майонеза и сладоледи. Както и преминалите лека и бърза термична обработка – омлети, пържени кюфтета, рохко сварени яйца, яйчени кремове (“ Карамел“,“ Брюле“ и др.)

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *