Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Позеленяваме! Напитките с хлорофил са новото диетично чудо!

Зеленият пигмент на растенията – хлорофилът, може да се окаже спасение за здравето на много хора. Не са малко онези, които искрено вярват в това!

green-juiceОтстрани чашата с вода, в която е разтворен хлорофил, изглежда подозрително: все едно сте гребнали от някоя заблатена локва! Но привържениците на хлорофилната диета не изпитват погнуса и твърдят, че това е изключително полезна течност.

Хлорофилът прави растенията зелени и гарантира успешна фотосинтеза – процес, при който слънчевата светлина се превръща в енергия. Известно е впрочем, че по молекулярната си структура хлорофилът прилича на хемоглобина. А именно хемоглобинът прави кръвта ни червена и осигурява насищането на клетки и тъкани с кислород.
Счита се, че хлорофилът подобрява състава на кръвта, увеличава червените кръвни телца и оптимизира снабдяването на тялото с кислород. По този начин се нормализират енергийните баланси и се постига добро самочувствие, обясняват от medikforum.ru.

Хлорофилът доказано има антисептично и противовъзпалително действие. Той е мощен природен антиоксидант, който регулира работата на стомашно-чревния тракт, отстранява неприятния дъх от устата и задържа злокачественото израждане на клетките.

Диетолози уверяват, че няколко капки хлорофил в чаша вода могат да неутрализират киселинността на храненето – неизбежно отклонение при съвременните норми на живот. Повишената киселинност е причина за безсъние и едно от обясненията за безпричинното трупане на килограми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Позеленяваме! Напитките с хлорофил са новото диетично чудо!

  1. Татяна Иванова каза:

    Как можем да се снабдим,закупим Хлорофил? Продава ли се в аптеките ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *