Как лекуват полускъпоценните минерали?

Принципът на подобието – „подобно се лекува с подобно“, изказан още от Парацелз, се използва и в хомеопатията, където дори малка порция активно вещество може да стимулира тялото да изработи антитела, така необходими за оздравяването му. Буквално всички хомеопатични средства са стимулатори на жизнената сила на човешкия организъм.
лечебни камъниПоложителен лечебен ефект оказват и еликсирите, направени от камъни, особено скъпоценни. Понякога е достатъчно дори обикновеното полагане на камъни върху човешкото тяло, за да се постигне положителен резултат. Използването на различни есенции, направени от скъпоценни камъни, изчистването на обикновена вода с помощта на скъпоценни камъни и т.н. – всичко това идва от доисторически времена. В древността кралете използвали вълшебни кани за вода, изсечени от кварцови кристали, и били уверени, че в тях водата никога няма да свърши.

По-късно стрити на прах скъпоценни камъни били предписвани на царствени особи и духовни папи за лечение. Според съществуващите поверия тези настойки имали лечебно действие, макар че в действителност те били много вредни, тъй като стритите минерали не се преработвали в червата.

Съществувал и метод за лечение с вода и кристал. Вечерта в съд с вода слагали кристали, а на сутринта давали на болния да пие от водата. Шотландските и ирландските фермери хвърляли тези кристали в голяма кофа с вода, а след това поели с „кристалната вода“ болни крави и коне, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *