Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечението с минерали е древно колкото Земята

В много религии камъните заемат полагащото им се място

минерали лечениеОсвен прозрачните кристали – като кварца например, съществуват и други скъпоценни камъни, които съвместяват в себе си красота и полза. Много древни легенди и национални традиции им приписват изцеляващи свойства заради способността им да отдават на човека позитивна енергия. И макар че не всички камъни имат свойствата на кристалите, много от тях се използват с лечебна цел, както и за медитация и за получаване на енергия.

Съществува древен закон, наречен доктрина на сигнатурите, който разяснява защо определени камъни помагат в лечението на болести. Той твърди, че някои растения, целебни билки и камъни, които външно наподобяват на определена болест, могат всъщност да избавят човека от нея. Това е доста стар и тайнствен принцип, залегнал в основата на лечителството. Именно той е бил практикуван от много алхимици като водещ, основен принцип на лечение – „подобното с подобно“. За него споменава още Хипократ. Той се е предавал от уста на уста в много фолклорни традиции, споменава се в древните индийски текстове – Веди…

Например с рубин можело да се лекува кръв, защото той е червен и именно такъв цвят има здравата кръв. Тигровото око се използвало при лечение на някои очни болести, смятало се е, че помага на собственика си да има отлично зрение. С подобни качества се слави и опалът. Неговото безподобно сияние наподобява сиянието на окото, а благодарение на външното сходство с човешкото око опалът също се е използвал за лечение на очни заболявания, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *